11 September 2013

That moment of us

Assalamualaikum readers sekalian :)

Malam malam macam ni eypa nak update sikit blog ni. maklumlah, sejak bergelar student ni memang agak busy sikit. hehehe okay malam ni eypa ingat nak story pasal emmmm that moment of me and him :') nak baca, baca. taknak baca sudaaaa. tak paksa pun ;)

On 28February'13, pada malam tu eypa dipertemukan dengan seorang pria arjuna. pada malam kitorang jumpa tu memang ya Allah, annoying gila kot. eypa dah macam " eeee, annoyingnya mamat ni -.-" and the worst part is, dia cari gadoh ngn eypa pulak. baru jumpa dah gadoh macam anjing dgn kucing *sigh* hahahaha!

pada malam tu jugak, dia bagitahu member dia suruh kirim salam kat aku. okay, the best part is, I don't even know dia Islam. sebab rupa gaya macam cina sabahan. so, eypa cakaplah kat member dia kirim salam balik. hahaha. kalau tahu dia Islam dah cakap Wa'alaikumussalam dah okay? hahahahaha. and then, eypa bagitahu si tyra, "mamat ni boleh tahan gak kann muka dia? tinggi ada, gaya ada, muka handsome tapi sayangnya... dia poyo!" hahaha

tub tub tub, tak disangka sangka pada malam tu jugaklah eypa dengan dia mula bercinta ahahaha. eypa pun agak terkejut bila dia tarik tangan eypa and then introduced kat semua member dia, "she's mine" and I was like "WOAHH! WHAT?!" eypa pun okaykan je lah kan? haahhaha. pada mulanya, dia nak kat eypa hanya dengan niat untuk main main je. taknak serious. eypa pun niat macam tu.

permulaan percintaan kami memang tak seindah cinta korang. hahaha hari hari dok gadoh. mulut memang tak henti henti maki maki dia cibbai pukimak hanjing jahanam lahanat, semua keluar. pakej! hahaha ckap pun guna kau aku je. tapi dah takda perasaan sayang kan masa tu? so, go to hell lah! hahahahahaha

after one month together, dia tiba tibaa ajak eypa keluar. pergi taman tasik titiwangsa okay? hahaha. lepak punya lepak punya lepak. eypa dah mula rasa pelik sangat dengan dia. dia tiba tiba sweet tau? cakap guna sayang sayang. kau aku memang dah tak dengar langsung. eypa je yang masih guna kau aku. dia pegang tangan eypa, peluk eypa. sebab sebelum sebelum ni memang takda nye dia nak pegang peluk eypa -.-' hahahaha okay, starting from that moment, eypa dah mula rasa sayang kat dia. tapi tak sayang sangat lah. just sayang macam tu je. hehehe

and then semakin lama semakin sayang. eypa pun dah tengok dia memang dah sweet. dah betul betul layan eypa macam isteri dia. he was so sweet back then. and that was the day where I fell in love with him. dia selalu nak berkepit dengan eypa. sekejap je berenggang, dia dah mula dah mesej eypa cakap rindu. rindu nak berkepit. kalau kitorang tak bersama, mesej je lah pengubat rindu. hahaha dia selalu manja manja macam budak budak. dia akan sabar pujuk eypa kalau eypa merajuk or marah dia. and kalau dia marah sekalipun dia takkan marah lama lama, kata dia, dia tak boleh tak tengok eypa gelak and ceria. hehehe :') gadoh apatah lagi. memang jarang sekalii. dia betul betul ambil berat pasal eypa. makan minum eypa dia jaga. eypa ingat lagi masa eypa demam panas haritu, dia langsung tak tidur sebab nak jaga eypa punya pasal. semalaman dia baring di samping eypa masa eypa demam tu :') eypa terbangun and tanya dia kenapa tak tidur. dia jawab "kalau kanda tidur, sapa yang nak jaga dinda? dinda pergilah tidur. kanda nak jaga dinda. sampai dinda sembuh" ya Allah, menangis eypa masa tu. tak sangka ada orang jaga eypa sampai macam tu sekali (tak termasuk family) heeeee. pergi mana mana pun dia mesti ajak eypa walaupun sekejap je. kalau dah keluar ni, tangan eypa memang tak lepas dari genggaman tangan dia. orang usha eypa sikit, dia dah buat muka marah kat orang tu hahahaha

setelah empat bulan bersama, eypa dapat rasakan dia dah berubah. jauh berubah. hmmm start tu eypa dah mula rasa sedih dan hampa dalam perhubungan kitorang.  hmmm dia dah tak macam dia yang dulu. dia dah mula cakap guna kau aku semula. dia mula abaikan eypa. 24 jam sibuk dengan handset dia. eypa ada pun macam takda je sebelah dia. kena buat macam tunggul :'( dia cakap sepatah dua patah lepastu layan handset dia balik. kalau dia keluar, mesej pun dah takda lagi macam dulu. mesej macam nak taknak je. sedih sangat ya Allah :'( tapi eypa still jugak bertahan dan bersabar sebab dah terlampau mencintai, menyayangi dan mengasihi dia :') dia dah tak manja manja lagi macam dulu. bila eypa nak manja manja, dia cakap "jangan macam budak budak bah" okay! sentap gila wooo! hmmm takpa. sabar lagii. bila eypa merajuk and marah dia, dia langsung tak pujuk. sampai eypa yang kena mengalah. hmmm dia selalu marah marah eypa. hari hari gadoh. hmmmm bial eypa sakit, dia buat bodoh je. macam takda apa berlaku. kalau keluar, dia langsung tak ajak eypa dah. kalau keluar sekalipun, tangan eypa ni langsung tak dipegang macam dulu dah. bila eypa pegang, dia lepaskan. hmmmm

bila eypa selidik punya selidik, ya Allah, patah hati nampak mesej dia dengan pompuan lain. chat guna sayang sayang. bukan sorang je tau. ramai kot. siap ada gmbar bersama lagii. ya Allah! hancur siot hati aku. aku punyalah setia gila babi kat dia, dia boleh buat taik pulak blakang aku -.-' fuck! masa tu memang aku dah rasa macam "EH SIAL! KENAPALAH KO BUAT AKU SAYANG KAU HA?" tapi tak guna eypa nak menyesal. dah terlanjur sayang kann? hmmm sampai satu hari, dia pukul eypa sampai eypa dah setengah nak mati dah kena pukul. lima hari. LIMA HARI OK? lima hari eypa tak boleh bergerak, tak boleh berjalan. hanya mampu baring macam mayat hidup je masa tu. ya Allah. tapi eypa tetap sabar demi cinta eypa untuk dia. walau macam mana sekalipun dia buat eypa, eypa tak pernah berhenti mencintai dia. dan eypa tak pernah rasa menyesal mencintai dia. dia tetap lelaki yang terbaik dalam hidup eypa

sekarang, kitorang berjauhan dah nak masuk dua bulan berjauhan. macam macam dia tuduh eypa. dia tuduh eypa seolah olah eypa ni macam pelacur, sundal, bohsia. padahal eypa kat sini menanti kepulangan dia dgn penuh setia. inilah puncanya eypa tak pernah nak setia dengan mana mana lelaki sebelum ni. sebab bila dah sayang, jadi gila babi macam ni.

sayang, I miss the old you. I just miss the old you. I miss us. I miss our time together. why did you change? I hate the new you. I want the old you! I had enough of heartache. and I'm seriously tired of fighting and arguing with you almost every time. please sayang. just be the old you. even though you have changed a lot, but still I love you sayang. I fall for you every day, every night, every time. I love you after I love my own family. Don't you know that you mean a world to me? Hmmm I just can't keep our relationship going if you changed like this. be frank if you don't love me anymore. I can't keep on crying. I'm just a human, and I'm tired of heartache, tears and whatever!

Ya Allah, ya Tuhanku, kalaulah aku dengan dia tidak dijodohkan untuk bersama, maka kau bagilah aku petunjuk ya Allah. aku dah tak mampu menanggung derita ni semua. aku dah penat ya Allah. aku pun nak bahagia walau tak bersama dia.

Lots of love,
Eypa Husaini 

10 July 2013

Percintaanku :')

Assalamualaikum readers sekalian :)

Tengah-II malam macam ni, aku terasa nak update blog aku ni. Nak update pasal ape? Pasal kesedihan, kesakitan, keperitan dan kedukaan yang aku lalui sendiri. setiap malam, aku menangis mengenang nasib aku sendiri. nasib aku dalam percintaan memang malang. betapa peritnya percintaan yang aku lalui sekarang ni, hanya aku yang tahu. aku menangis pun dah tak berair mata sebab hampir setiap malam aku menangis. mata pun dah naik lebam.

Aku? Hmmm ada apa dengan aku? aku seorang wanita yang lemah dan sering melakukan kesalahan dan kesilapan. aku mencintai seorang hamba Allah. dia seorang Adam yang tak reti nak hargai cinta dan pengorbanan aku. selama ini aku banyak bersabar dengan perangai dia yang panas baran tak tentu pasal, suka tuduh-II aku dan kasar gila babi.

Aku tahu, aku yang bodoh dan itu semua pilihan aku. aku yang memilih untuk hidup dengan dia. tapi oleh sebab aku terlalu menyayangi dan mencintai dia, aku lalui semuanya dengan penuh kesabaran dan ketabahan. Hanya sahabat-II terdekat jeh yang tahu kisah cinta aku. Iye aku akui, memang kisah cinta aku tak seindah kisah cinta korang di luar sana. tapi semua orang ada kisahnya tersendiri kan? kisah aku ni amat teramat sangat perit, sedih, sakit, dan yang sama waktu dengannya.

Kenapa??????

Sebab aku bodoh, mencintai lelaki seperti dia. dia yang tak pernah nak menghargai pengorbanan aku, air mata aku, hati aku, cinta aku, sayang aku, rindu aku..... SEMUA! semua dia tak hargai. aku jeh yang bodoh sebab masih setia bersamanya atas dasar cinta mati. ya Allah, kenapalah aku sebodoh ni? kenapalah aku jatuh cinta dengan lelaki sepertinya ya Allah? kata mak, semua benda berlaku pasti ada hikmahnya. dan mak aku kata, orang yang sabar dengan segala dugaan, adalah orang yang paling Allah sayang. aku dah cukup bersabar. aku manusia biasa! tahap kesabaran aku pun ada hadnya.

Selama aku bersama dengannya, hati aku dah cukup kering dengan perangai dia. korang bayangkanlah, 9 kali kantoi curang. aku tetap bersabar. sebab apa? sebab aku terlalu sayangkan dia. 4 kali aku dipukul oleh dia, aku tetap sabar. sebab apa? sebab aku terlalu cintakan dia. mungkin ini balasan aku sebab dulu pernah permainkan perasaan orang. iye aku mengaku aku salah! karma memang wujud dan sekarang karma tengah mengejar aku. tapi aku dah cukup sabar dah, dan aku dah cukup terseksa. aku dah dapat pengajarannya. aku pun ingin bahagia dengan orang yang aku cinta. tak boleh ke? aku tak layak ke untuk bahagia?

Apa salah aku???????

Kenapa aku diperbuat macam ni? aku diduakan, aku dipukul, aku dikaki, aku dimaki, aku ditengking, aku dituduh. apa salah aku? apa semua benda yang aku korbankan untuk dia tak mencukupi untuk buktikan betapa besarnya cinta aku untuk dia? aku setia gila babi dan tak pernah menyimpan perasaan kat mana-II lelaki sebab aku hanya mahukan dia tapi aku diduakan. aku buat salah sebesar semut, terus aku dipukul, dikaki, dimaki, ditengking bagaikan salah aku sebesar alam. aku pergi kolej nak belajar, dituduh ada lelaki lain sedangkan aku sedikit pun tak pernah curang terhadap dia. apa lagi yang tak cukup?

Sayang, aku tak tahu laah apa lagi yang kurangnya pada aku. rupa paras aku memang tak seberapa, tapi keikhlasan dan kejujuran hati aku, aku rasa dah sepenuhnya aku tumpukan pada kau sayang. kenapa kau perlu buat aku sekejam ni? apa aku tak boleh bahagiakan kau? kalau aku tak boleh bahagiakan kau, kenapa kau bagi aku harapan yang tinggi? kenapa? kalau betul cinta aku hanya bertepuk sebelah tangan, tinggalkan aku dengan baik caranya. tinggalkan aku sekarang sebab nanti dah terlalu lambat sayang. setiap hari, setiap saat, perasaan aku untuk kau semakin membuak buak. semakin hari, semakin sayang. semakin hari, semakin takut kehilangan kau. aku taknak ko tinggalkan aku sampai satu tahap aku dah tak boleh hidup tanpa kau. aku jenis yang sukar untuk menerima kenyataan dan itu membuat aku bertindak bodoh sampai nak bunuh diri. astaghfirullalazim! ya Allah, Kau kuatkanlah aku ya Allah.

Dia bagi tahu aku, disebabkan dia terlalu sayang dan cintakan aku, dia jadi cemburu buta. dia lebih percayakan kata kawan-II nya. disebabkan khabar angin bodoh, dia pukul aku, dia marah-II aku. kalau betul kau sayangkan aku, cintakan aku, bukan macam tu cara kau nak tunjukkan. aku ni bukan tunggul. aku pun ada perasaan. ada rasa sakit bila dipukul, ada rasa sedih bila dimarah. tolonglah sayang! kalau ye pon ko nak buktikan rasa sayang dan cinta kau terhadap aku, bukan dengan cara macam ni.

Aku dah tak sanggup lagi hidup macam ni. aku nak bahagia dengan dia. tak layak ke aku nak berbahagia? aku pun nak jugak rasa indahnya percintaan macam mana aku tengok sweet couple kat luar sana. bila aku tengok percintaan orang lain, aku iri hati. betul! memang aku iri hati dengan sweet couple luar sana. sebab dorang bertolak ansur. aku? apa yang aku rasa? korang takkan pernah faham dan takkan pernah tahu rasa sakitnya hati ni. hanya aku dan Allah jeh yang tahu rasanya macam mana.

Sakit hati aku? hancur hati aku? ada ke yang nak ambil tahu? setiap kali hati aku sakit dan terluka, dia takde nak merawat atau menjaganya, tapi menambahkan lagi rasa sakit di hati aku ni. makin hancur hati aku dibuatnya. aku jeh yang sibuk nak jaga hati dia. dia? ada ke dia nak jaga hati aku? sikit pun tidak. sorang pun tak reti nak hargai perasaan dan hati aku. aku jeh yang sibuk nak jaga hati orang. hati aku yang sakit ni sapa yang nak jaga?

Aku tahu kau ada perempuan lain dalam hidup kau kan? sayang, aku tak sebodoh tu laah! hancurnya hati aku bila nampak message dia, call dari dia. hancurnya hati aku bila nampak kau post gambar kau dengan dia siap letak caption "Forever Love!!" hancur luluh hati aku sayang! aku rasa tak bernafas pun ada jugak bila nampak gambar tuh. tak cukup lagi dengan tu, aku ternampak kau post kat facebook perempuan tuh. ko cakap "I love you mama. I miss u already". menggigil badan aku baca. ko tipu aku, ko cakap family ko datang dari Sabah. 4 hari sayang. 4 hari ko biarkan aku sorang-II. firasat aku cakap perempuan tuh yang datang. bila aku tanya, ko nafikan. sampailah aku dapat tahu sendiri memang betul perempuan tuh yang datang. tapi ada ke aku marah kau? takde kan? aku diam jeh sebab aku taknak menimbulkan pergaduhan. sebab aku terlalu sayangkan kau, terlalu cintakan kau, aku diam diri jeh. tapi hati aku. YA ALLAH! sakit tak terkata. bila ko message dia, boleh jeh ko message panjang lebar lepas tu happy-II. bila ko message aku, ko reply macam nak taknak jeh kan? nampak sangat ko lebih sayangkan dia daripada aku. tapi bila aku tanya, ko cakap ko lebih sayangkan aku.

teringat masa kitorang gaduh waktu subuh hari tuh. aku larikan diri dari dia. aku tak jawab call dia. aku tak reply message dia. seharian aku menangis tanpa henti. makan pun tak lalu. kawan-II aku bagi aku nasihat untuk lupakan dia sebab aku dah terlalu bodoh sebab bagi dia terlalu banyak peluang. tapi aku degil dan taknak dengar nasihat kawan-II aku. aku cair bila dengar dia menangis suruh aku balik pada dia. malam tuh jugak aku balik kat dia, dengan kaki tempang, satu badan sakit, sesak nafas, aku tetap kuatkan diri sebab aku rindu dia. iye, memang dia mintak maaf kat aku, dia peluk aku, dia pujuk aku. tapi sakit yang dia rasa tak setanding rasa sakit yang aku tanggung selama ni. semudah tu jeh aku maafkan dia.

TAPI....................

Tak apa! aku bagi dia masa sampai dia balik dari Sabah nanti. dia janji kat aku, dia akan setia dan bahagiakan aku sebaik saja dia balik dari sana. kita tunggu dan lihat. kalau dia tak tunaikan janji dia, aku akan pergi tinggalkan dia walaupun sakit sebenarnya untuk aku. tapi aku taknak jadi bodoh. biarlah aku bagi dia masa setakat tuh. aku dah tak sanggup lagi dah nak tahan rasa sakit ni. aku dah tak kuat lagi. selama 6 bulan aku kekal sabar dan tabah demi untuk pertahankan hubungan kitorang. tak apa sayang! demi kau, AKU SANGGUP walaupun sakit dan perit.

Sayang, tolonglah tunaikan janji-II mu yaaa? aku merayu sangat-II. kalau kau tak tunaikan dan kau mungkir janji kau, sorry sayang. aku taknak jadi bodoh lagi. aku akan cuba untuk mula hidup baru dan tinggalkan kau walaupun berat bagiku. tapi semua tuh demi kebaikan aku sendiri. dan pada saat aku tinggalkan kau, aku harap sangat kau dapat pengajaran daripada apa yang ko dah buat kat aku. Allah maha adil sayang! ingat satu tuh jeh. hari ni hari aku yang rasa sakit, nanti hari kau pulak yang rasa sakit.

Hmmmmmmm...... mungkin kalau aku mampus baru dia berhenti buat aku macam ni. jangan pula bila aku dah mati baru dia nak menyesal, menangis melalak tak tentu pasal. sorry sayang. dah terlambat untuk kau menyesal kalau dah aku menghembus nafas yang terakhir. sekarang ni selagi aku masih bernafas, tolonglah hargai pengorbanan dan perasaan aku sayang. susah sangat ke permintaan aku ni?

Walau macam mana sekalipun dia sakitkan hati aku, lukakan hati aku, buat aku menangis tak berairmata, dia tetap lelaki yang paling aku sayangi dan cintai. dia tetap pelengkap hidup aku!

Kepada kaum Adam di luar sana, hargailah kami kaum Hawa! kami dicipta bukan untuk disakiti, bukan untuk dilukai, bukan untuk dimaki, bukan untuk dikasari, bukan untuk korang lepaskan kemarahan korang. tapi kami tercipta untuk disayangi, dicintai, dimanja, dibelai, dikasihi, diberi perhatian.

Okeyy laah. rasanya sampai sini jeh laah. renung-renungkanlah wahai kaum Adam dan Hawa sekalian. jangan jadi terlampau bangang sebab cinta.

Lots of Love,
Eypa Husaini 

Another 27 days left :(

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh :')

hi korang-II semua! dah berbuka ke belom? aku dah kenyang sangat ni. mata pun dah mengantuk. astaghfirullahalazim! hehehe. okeyy lepas berbuka ni, tiba-II teringat pulak dengan cinta hati. huhuu :(

sang arjuna ku akan kembali ke pangkuan keluarga nya di Sabah pada 6 Ogos ni nanti. huhuhu. dia akan balik paling sekejap pun dua tiga bulan, paling lama setengah tahun. dugaannya. dugaan oh dugaan! aku akan keseorangan lagi. huhuhu.

malam-II aku takde laah gurauan dia, gelak tawa dia, kemarahan dia, pelukan dia, ciuman dia, manja dia, dan takde laah orang nak bagi aku tdor lagi lepas ni hmmmm. ini laah masalah nya kalau dah sentiasa berkepit kan? bila nak berjauhan, confirm rindu setengah mati hmmmm sedih sialll ! :'(


aku taknak terlalu berharap sebab dia balik sana pun mungkin ada dua kemungkinan. hmmmm dan kemungkinan itu biar aku jeh laah yang tahu. memang agak sedih tapi aku kena terima dengan hati yang terbuka. mintak-II aku tak bunuh diri jeh laah kan huhuhu :'( orang cakap, kalau kita dah terlalu mencintai dan menyayangi seseorang tuh, apa-II pun kita sanggup buat. betul tak? hmmm itu laah aku. aku dah laah jenis yang sukar untuk menerima kenyataan :'( ya Allah, kuatkanlah hamba-MU ini ya Allah!

Dear love,
dinda tak mintak banyak pun dari kanda bila kita dah berjauhan nanti. dinda mintak satu jeh, dinda mintak kanda tunaikan janji-II kanda. huhu. ingat tak janji-II kanda kat dinda? hmmm kanda janji kanda akan balik sini dan semuanya akan berubah dan bahagia. kanda janji kanda akan mula setia pada yang satu. kanda janji kanda takkan tinggalkan dinda lama-II lagi, kanda janji kanda akan jadi yang terbaik untuk dinda. hmmmm
PLEASE SAYANG! ingat semua janji-II mu ya?



buktikan pada dinda, bukannya sekadar ucapan di bibir sahaja. okeyy? dinda berharap sangat-II kanda tunaikan semua janji kanda tuh. jangan hampakan dinda, dan jangan musnahkan harapan dinda. jangan hancurkan segala yang kita telah bina bersama :') please baby! 

dinda selalu perlukan kanda disisi dinda, dinda selalu perlukan kanda dalam apa jua keadaan. dinda memerlukan pelukan dan ciuman kanda untuk menenangkan dinda di kala kesedihan dan kedukaan datang melanda diri ini :')


dinda janji, dinda akan tunggu kanda balik semula disisi dinda, dan dinda akan tunggu kanda dengan penuh setia. itu janji dinda pada kanda. pegang janji dinda! dinda akan pastikan takkan ada yang pisahkan kita selain maut. huhuhu. dinda dah terlampau menyayangi dan mencintai kanda. so, please, pertimbangkan perasaan dinda. kalau kanda pergi takkan kembali ke sisi dinda lagi, lebih baik kanda berterus terang sekarang dan tinggalkan dinda sekarang. sebab nanti sudaa terlambat sayang. huhu :') 

DINDA JANJI DINDA AKAN MENANTI KEPULANGAN KANDA DGN PENUH SETIA!


dinda harap kata-II yang kanda ucapkan pada dinda itu benar dan jujur. walaupun semua kata-II tuh hanya Allah jeh yang tahu sama ada jujur atau pun tidak :') tapi dinda percaya kat kanda, jadi, dinda anggap semua kata-II kanda tuh betul dan jujur serta ikhlas untuk dinda :) 

kanda, kalau kanda nak tahu, dinda tak pernah terlampau menyayangi, mencintai dan mengasihi lelaki macam mana dinda menyayangi, mencintai dan mengasihi kanda. dinda sanggup berkorban apa saja untuk kanda, dinda sanggup lakukan apa saja untuk kanda walaupun itu akan mengorbankan nyawa dinda sendiri. dinda akan perjuangkan apa saja demi hubungan kita sayang. tapi kanda pun kena berjuang untuk hubungan kita. bukan dinda sorang :')


hmmmm lagi satu benda! kanda, dinda nak kanda tahu bahawa selama kita bersama, dinda memang tak pernah ada lelaki lain selain kanda. kalau ada pun, itu semua kawan sahaja. tak lebih daripada seorang kawan. di hati dinda hanya ada kanda sorang jeh. hmm jujur dinda cakap, dinda memang takde perasaan pun kat lelaki lain. hati dinda ni sepenuhnya milik kanda. dah tertutup untuk laki lain sayang. nak tengok laki lain pun macam takde perasaan. hahahaha :D dinda nak mintak maaf jugak kalau ada salah dan silap dinda kat kanda. dinda hanya insan biasa sayang. insan biasa yang lemah dan sering buat dosa. jadi, dinda harap kanda maafkan semua salah dinda dekat kanda. okeyy? jangan di simpan di dalam hati yea sayang?

sayanggggg, ka'a kalasahan ku Nazryan Shah bin Affendi tunggal mareom atai ku. entom subai ni tangisan e'ku lasakku ma ka'a sayang ku. lasa embal ta gantian ma ka'a du dangan-II. aku akan selalu angenthom ma ka'a ranggg :)


apa lagi eh? dah tak tahu nak cakap apa. hihihi :) tyra ni sibuk je menganggu emosi aku. orang tengah feeling-II nak update blog, dia sibuk jeh bercakap kat belakang aku! hahahahahhahaa xD  sakit pulak hati kite ni. okeyy laah. babai. wassalam!




Remember all our moments together? hmmm I'm gonna miss you very much sayang! 

Lots of Love,
Eypa Husaini 

Satu Ramadhan :)

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh :)

apa khabar semuanya? sehat? alhamdulillah. hehee. hari ni 10 Julai 2013 bersamaan dgn 1 Ramadhan. subahanallah! tak terasa dah puasa dah kan? tak lama lagi raya. hmmmm memang tak terasa. pejam celik, pejam celik, dah puasa, dah raya, dah 2014. huhuhu. well, aku pun dah lama tak update kan kat blog nih? I am truly sorry sebab aku takde masa sangat nak update blog ni. lagi satu, takde idea sangat huhu.

well, hari ni, tiba-II pulak ade idea kan? so, nak update sikit laah kat blog ni. hihihi :p boleh kan?

syukur aku dipertemukan dengan kaum adam yang bernama Nazryan Shah bin Affendi. alhamdulillah! dia mungkin tak sebaik jejaka-II di luar sana, mungkin tak sewarak jejaka-II di luar sana tapi selagi dia boleh membahagiakan aku, itu sudah mencukupi dan memadai. :) kami telah hidup bersama, susah senang bersama, suka duka bersama, selama 5 bulan lebih. memang masih baru lagi tapi, orang cakap ape, "LOVE AT THE FIRST SIGHT" hahahahah xD geliii pulak aiii ! tapi benda betul okayy? aku sayang, cinta, kasih, rindu sangat-II kat dia. huhuhu.

walau bagaimanapun aku bahagia dengan dia, tapi disebalik kebahagiaan itu tersembunyi kesedihan, kesakitan, keperitan, kepedihan dan kedukaan. kenapa? biar aku, Allah, dan para sahabatku sahaja yang mengetahuinya. dia seorang yang panas baran sangat. tetapi dalam panas barannya, ada terselit sedikit kemanisan dan keromantisan ;) manja dia, manja aku, biar kami sahaja yang tahu. iyeee, dia memang kuat cemburu. tapi cemburu tanda cinta. iyeee, dia selalu marah-II aku, tapi marah tandanya sayang. iyeee, dia selalu mencurigai aku, tapi kalau curiga itu tanda dia takut kehilangan aku. alhamdulillah! walau macam mana sekalipun dia marah aku, dia maki aku, dia tumbuk aku, dia lempang aku, dia rembat aku, dia pukul aku, dia tengking aku, aku tetap sayang dia. dan itu takkan merubah walau sedikit pun perasaan aku terhadap dia malahan semakin bertambah. huhuhu

apa pun yang dia lakukan terhadap aku, perasaan sayang, kasih, cinta dan rindu ini tetap milik dia. hati aku sepenuhnya untuk dia. :') insyaAllah, aku akan tetap memeluk dan menciumnya di syurga. amin ya rabbal alamin! 

to my sayang :
dinda mintak satu jeh! tolong jangan pernah tinggalkan dinda. dinda terlalu menyayangi, mencintai dan mengasihi kanda. :') peduli laah orang cakap dinda ni bodoh ke, buta ke, ape ke, dinda tak kesah sume tuh! yang dinda harapkan, dinda nak kanda jadi peneman dan pelengkap hidup dinda selama-lamanya :') SUMPAH WALLAH! dinda sedikit pun tak pernah curang. janganlah kanda menuduh dinda sembarangan okayy? you always be my one and only, sayang ;) loveyou so much denkk!

hmmmmm okeyy laah! aku dah tak tahu nak cakap ape lagi dah. selamat berpuasa kepada semua umat islam seluruh dunia :)

Lots of Love,
Eypa Husaini